Årsredovisning från SIE-fil

För att på enklast möjliga sätt påbörja en ny årsredovisning kan du överföra din bokföring från ditt bokföringsprogram via en SIE-fil. Genom att importera din bokföring hämtar vi all nödvändig bokföringsdata för att fylla i resultaträkningen samt balansräkningen automatiskt. Det minskar risken för manuella fel, samt spar tid eftersom du slipper att fylla i siffrorna för hand.

SIE-filer är en sammanställning av all bokföringsdata som kan delas med alla bokföringsprogram. Obs! För att din årsredovisning ska bli korrekt ifylld krävs att bokslutsjusteringar redan är gjorda när du exporterar SIE-filen.

Denna guide beskriver stegen för att skapa en årsredovisning genom edeklarera.se för digital inlämning.

Gör årsredovisningen digitalt

1. Exportera din SIE-fil

På följande länkar finner du instruktioner för hur man exporterar SIE-filer för de vanligaste bokföringsprogrammen. Om du måste välja version så fungerar samtliga versioner med edeklarera.se. Välj SIE version 1, 2, 3 eller 4.

2. Ladda upp din SIE-fil

Påbörja din årsredovisning genom att importera din SIE-fil. Dra och släpp filen i "Importera bokföring"-panelen i första steget.

Välj SIE-fil
Välj SIE-fil

3. Välj räkenskapsår och kontrollera dina uppgifter

När filen har lästs in kommer du att kunna redigera dina bolagsuppgifter om något inte skulle stämma. Välj sedan vilket räkenskapsår du vill skapa din årsredovisning för och gå vidare. Din årsredovisning kommer då förifyllas och du kan förhandsvisa den genom att klicka på "Utkast"-knappen.

Välj räkenskapsår för ny årsredovisning
Välj räkenskapsår för ny årsredovisning

4. Lämna in din årsredovisning

När du är nöjd med din årsredovisning och har slutfört betalningen kommer du att kunna ladda upp din årsredovisning till Bolagsverket genom edeklarera.se direkt i webbläsaren. Läs vidare i vår mer detaljerade guide för hur man gör för att lämna in sin årsredovisning digitalt.

Var vänlig kontakta oss om det skulle uppstå något problem.