Advisers

Digital inlämning av årsredovisning

Som programvaruleverantör för digitala årsredovisningar hjälper vi dig att bekymmersfritt lämna in din årsredovisning online till Bolagsverket. Vi förklarar hur hela processen går till och vad du bör tänka på.

Innehåll

Steg-för-steg guide för digital inlämning

  1. Ta fram en digital årsredovisning enligt gällande regelverk genom en programvara med stöd för digitala årsredovisningar.

  2. Presentera årsredovisningen för styrelsen på årsstämman.

  3. När hela styrelsen har signerat årsredovisningen är årsredovisningen upprättad. Den signerade versionen av årsredovisningen är originalet och behålls av företaget.

  4. Ladda upp en kopia av årsredovisningen digitalt genom din programvara

  5. Genom din programvara får du en länk en företrädare ska signera fastställelseintyget digitalt med e-legitimation på Bolagsverkets hemsida.

  6. Om årsredovisningen gick igenom Bolagsverkets automatiska kontroller registreras din årsredovisning direkt inom endast några millisekunder. Vid felaktigheter kan årsredovisningen gå igenom en manuell granskning innan den registreras.

Lämna in din årsredovisning online

Vi erbjuder en lättanvänd programvara för årsredovisningar med stöd för digital inlämning. Om din årsredovisning upprättas enligt K2-regelverket, vilket innefattar majoriteten av aktiebolag i Sverige, så kan du göra din årsredovisning och lämna in digitalt genom edeklarera.se/årsredovisning direkt i webbläsaren.

Vi hämtar dina företagsuppgifter automatiskt från Bolagsverket och du kan även importera din bokföring för att underlätta processen. Genom hela processen kan du förhandsvisa utkastet och eventuellt ändra uppgifterna om något behöver justeras innan inlämning.

Signera årsredovisningen digitalt

Det finns ett flertal sätt att signera dokument digitalt. Genom att skapa en årsredovisning genom oss får du din årsredovisning i .pdf-format som är enkel att distribuera, signera och spara. Vi erbjuder ingen egen tjänst för elektronisk signering eftersom de flesta företagare idag redan använder existerande tjänster för dokumentsignering och lagring av dokument. Därför hänvisar vi till externa tjänster för dokumentsignering.

Läs mer i vår artikel signering av digitala årsredovisningar och tveka inte att kontakta oss om du har några frågor.

Signering vid digital inlämning
Signering vid digital inlämning

Lagring av årsredovisningen

Årsredovisningen ska enligt årsredovisningslagen sparas av företaget i 7 år. För digital lagring av årsredovisningen finns en uppsjö av alternativ och ansvaret ligger hos företaget att antingen lagra själv på en lokal eller portabel hårddisk, eller använda en extern tjänst för dokumentlagring.

Kan ett ombud ladda upp årsredovisningen?

Ett ombud, t.ex. redovisningskonsult kan ladda upp årsredovisningen till Bolagsverket för att sedan vidarebefordra länken för signering av fastställelseintyget till en representant av företaget.

Gör din årsredovisning online genom edeklarera.se

Gör din årsredovisning själv snabbt och enkelt direkt i webbläsaren. Använd oavsett bokföringsprogram och lämna in digitalt direkt till Bolagsverket.

Ny årsredovisning