Guide: Hur skapar man SRU-filer med Fortnox?

Fördelar med att koppla ditt Fortnox-konto

Med eDeklarera kan du enkelt koppla ditt Fortnox-konto för att på ett smidigt sätt fylla i dina blanketter automatiskt för inkomstdeklaration 2. Genom att att koppla ditt konto får du följande fördelar:

  • Minskad risk för manuella fel
  • Det går snabbare att fylla i blanketterna
  • Du får kontroll över vilken data du delar

Kom igång med Fortnox

Instruktioner för integration

Sök upp eDeklarera på Fortnox Marknadsplats och klicka "Aktivera" på vår sida på Fortnox. Du kommer bli vidarebefordrad till edeklarera.se för att slutföra kopplingen. När du väljer organisation, välj “Importera från Fortnox” och välj ditt företaget.

Importera från Fortnox
Välj "Importera från Fortnox"

Generera blanketter

När kopplingen är tillagd kommer dina räkenskapsår att visas. Välj det räkenskapsår du vill deklarera för.

Välj räkenskapsår
Välj räkenskapsår

När du klickar “Gå vidare” kommer du att vidarebefordras till dina förifyllda blanketter. Vänligen kontrollera att allt stämmer och lägg till eventuella justeringar.

Om du administrerar flera företag kan du enkelt upprepa processen för att lägga till ytterligare kopplingar med samma eDeklarera-konto. Vi har ingen gräns för hur många företagskopplingar som kan läggas till.

Lämna in info.sru och blanketter.sru till Skatteverket

När du har slutfört betalningen kommer du att kunna ladda ner dina elektroniska blanketter. Ladda ner både info.sru samt blanketter.sru för att sedan ladda upp dem genom Skatteverkets filöverföringstjänst.

Ta bort koppling

Om du inte längre vill ge eDeklarera tillgång till ditt Fortnox-konto kan du hantera dina kopplingar under “Mitt konto”.

Detta är Fortnox

Fortnox erbjuder en molnbaserad plattform så att småföretagare och redovisningsbyråer kan sköta ekonomi och administration på ett effektivt sätt. Plattformen är marknadsledande i Sverige. Den ger också kunderna tillgång till finansiella tjänster och företagsförsäkringar. Fortnox grundades 2001 och har huvudkontor i Växjö. Aktien är noterad på NGM Nordic MTF. För ytterligare information se www.fortnox.se .

Kom igång med Fortnox